Önismereti társasjáték


Az élet végtelenül bonyolult és magában hordja az egyszerűséget is. Noha a fenti állítás igaz, alapvetően nem más, mint egy közhely. Önmagában használhatatlan: amikor nem tudod, hogyan győzd le a szívedben tomboló kétséget, félelmet, vágyat, amikor nem tudod, hogyan birkózz meg a problémáiddal, nem sokra mész az „általános igazságokkal”. Mi több, még fel is dühít a használhatatlan, szent duma.

A Moksa® nem mást tűzött ki célul, mint egy többrétű vállalkozással, mondhatnánk úgy is komplex információs terápiával, segítse, hogy a változást a változtatást meg merd tenni és a komfort zónád ne csak az orrod hegyéig húzódjon.

Szeretnél velünk a végtelen univerzumba lépni? Gyere, tarts velünk!
A többrétű önismeret, változás, változtatás egyik eszköze számunkra a játék.
A játék, mint tanulás, fejlődés, meg és felismerés.

Kinek jó ez?

Mindenkinek. (Majdnem mindenkinek). Sokan vagyunk úgy egy vágyott céllal – különösen igaz ez a saját örömcéljainkra, álmainkra és jóllétünkre -, hogy homályosan vagy akár konkrétan tudatában vagyunk annak, hogy mit szeretnénk, de az álomból valósággá válása vagy a hétköznapi gyakorlatba való beépülése elmarad… mert sok a dolgunk, mert a rutinok dominálnak, mert nem tudjuk, hol kezdjük el.

Mi tehetnék azért, hogy ez megváltozzon?

A változás, változtatás nem cél, hanem folyamat!

A segítőtől mindenki minimum csodát vár: “Íme, itt a bajom, vedd el tőlem.” A segítő azonban nem szemétlerakó, még csak nem is üvegvisszaváltó. Ő a mankó! Mankó a hiány, a hiányosság feltárásához, a kéz, a támasz, amelybe kapaszkodva elindulhatsz a változás útján. Legyen Ő orvos, pszichológus, természetgyógyász, alternatív terapeuta, tanácsadó, spirituális segítő, családtag vagy barát, mind ugyanazt jelenti számodra: lehetőséget, hogy változz, fejlődj!

A változás ugyanis fejlődés, az Útja fölfelé visz, ez azért törvényszerű, mert minden belőled fakad, ha kételkedsz is ebben, azt legalább belátod, hogy veled történik meg. A tiéd, és nem másé! Mivel a tiéd, érdemes megvizsgálnod, miért lepted meg magad ezzel az ajándékkal? Nézz egy pillanatra az élethelyzeted mögé, és meglátod a lépcsőt, az utat, amelyről letértél! Máris megteheted az első lépést fölfelé a jó irányba.

A változás első lépcsőfoka!

Most elegendő a józan eszedre hallgatnod, és újra felidézned, hogy munka és pihenés, erőfeszítés és elengedés kettőse csak együttműködve hozhatnak harmóniát a hétköznapjaidba. A túlzott stressz kimerültséghez, energetikai egyensúlyod felborulásához vezet. Innen már csak pár lépés a testi tünet megérkezése. Ezen a szinten a pihenés, a természet (kreatív kertépítés), egy jó játék, amely kellemes környezetben, új és érdekes emberekkel hoz össze, avagy egy energetikai érintés segíthet. Ezek az eljárások nem csupán a változás eszközei, de kiválóak lehetnek a jelenlegi élethelyzeted, testi, lelki, emberi és anyagi problémáid megoldására.

 


Játékban az Önismeret

Az önismeret, mint az emberismeret általában, két összetevőből áll.

Empirikus:

 • Tapasztalásból eredő (ismeret, tudás, módszer), amely a gyakorlaton és az elmélettel szemben a közvetlen érzékelést tartja elsődlegesnek.
  A mágneses viselkedést empirikus módszerrel fogjuk megvizsgálni. – Amint nem lehet empirikus módon megismerni, abban nem hiszek – írta a filozófus
 • Próbálgatáson alapuló (módszer, kísérlet, következtetés)
  Az orvostudomány empirikus módszerekkel fejleszt ki különféle gyógymódokat a betegségekre. Az empirikus következtetéseket a fizikai világban érzékelhető eredmények alapján vonjuk le.

Hipotetikus:

 • Tudományos: Feltevésen alapuló (fogalom, ítélet, következtetés), amit a gyakorlatban még nem ellenőriztek, vagy az ellenőrzése még nem adott döntő bizonyítékot vele kapcsolatban.
  A betegségek okai legtöbb esetben csak hipotetikus feltételezések. A lelki folyamatok vizsgálata többféle hipotetikus állításához vezet. Az elméleti fejtegetések először hipotetikus következtetésekre vezetnek.
 • Átvitt értelemben, ritka: Bizonytalan (eset, lehetőség, állítás), amely még vitatható, kétséges, illetve kivizsgálásra váró.
  A vállalat kiállításon való részvétele még hipotetikus kérdés. A döntés előtt több hipotetikus lehetőséget kell még kivizsgálni.

A helyes önismeret lényege a pontosság és a kiegyensúlyozottság.

Az önismeret tárgyi összetevője megismerhető és a megismerés eredményeképpen alakítható, fejleszthető, gazdagítható. Mielőtt bármilyen szervezeti pozíció betöltésére gondolnánk, érdemes mérleget készíteni önmagunkról, melyben előnyös és hátrányos vonásaink egyaránt szerepelnek.

10 Kérdés (most): Az önismereti céllal készített felmérés révén megállapíthatjuk, hogy életünk adott pontján hol állunk, és hová akarunk menni. A magunk által készített tükörbe nézve képességeinket felmérve eldönthetjük, hogy milyen jellegű munkát végezhetünk a siker és a beválás esélyével. Az üzleti intelligencia funkcióinak ellátása gondolkodását és elemzést igényel, szemben a humán szolgáltatásokkal, amelyek ellátásához empátia, kommunikációs és szociális készségek kellenek. A következő tesztek ezek feltérképezéséhez nyújtanak segítséget.


A SZEMÉLYISÉG MOZGATÓERŐI

Az emberi személyiséget számtalan szempontból lehet vizsgálni, erre személyiségtesztek sokasága szolgál. Viszonylag ritkábban elemzik azonban a személyiség egyik rétegét képező „motivációs struktúrát”: azokat a mélyen fekvő, jelentős, részben genetikus (vagy az élet korai szakaszában kialakult) elemi szükségleteket, amelyek törekvéseinket, az emberi együttélésben alkalmazott „játszmáink” stílusát, fő céljait és eszközeink megválasztását determinálják. Ezek a motivációk vagy szükségletek a hagyományosan ösztönöknek nevezett genetikus-biológiai programokhoz képest összetettebbek, elsősorban azonban a humán-pszichikus szférában érvényesülő hajtóerők; ezért szokás ezeket „pszichogén szükségleteknek” is nevezni.

E tényezők vizsgálata több kutatót ösztönzött megfelelő eszközök, tesztek szerkesztésére.

A következő teszt kitöltése időhöz nem kötött, tehát sietnie nem kell! Nincsenek „jó” vagy „rossz” válaszok, ezért nagyon fontos, hogy minden kérdésre érzése, ízlése, beállítódása szerint válaszoljon. Ne igyekezzen „helyes”, vagy „kívánatosnak vélt” válaszokat adni, ne gondoljon arra, hogy válaszát mások hogyan minősítenék! A teszt akkor segít önmagát jobban megérteni és megismerni, ha alapos átgondolás után mind a 165 kérdésre a legjobb tudása szerint, az Önt valóban jellemző válaszokat adta.

Csak egyértelmű „igennel” és „nemmel” válaszolhat. Ha úgy érzi, hogy nem tud dönteni, gondolkodjon el egy kicsit, és végül adja azt a választ, amely – ha nem is tökéletes – leginkább jellemzi Önt, vagy a legkevésbé áll távol Öntől!

Ne hagyjon ki egyetlen kérdést sem, mert akkor az eredmény nem lesz értékelhető!
Célszerű, ha válaszait (+) és (-) jelekkel kódolja, így az értékelés egyszerűbb lesz.

Megjegyzés: semmiképpen ne olvassa el az értékelést a teszt kitöltése előtt! Akkor lesz hiteles és érvényes az eredménye, ha csak valamennyi kérdés megválaszolása után nézi meg, hogy egyáltalán mit és hogyan kell az eredményekből értelmeznie.

Jó szórakozást és tanulságos önismereti felfedezéseket!


A játék, amelyről így írt Zsolt

Kedves Olvasó! Szeretnék elmesélni egy történetet, amit a Cseppekben a Fölébredés segítségével egy sikertörténetté tudtam fordítani. Nehéz és súlyos munkahelyi, karrierbeli válsággal kellett megküzdenem ez év első felében. Kerestem a megoldást az említett helyzetre, míg keresgéltem, megtalált a Cseppekben a Fölébredés engem.

Aznap amikor a keresgélés eredménye megszületett, tudtam, hogy a kedvesem Cseppekben a Fölébredést megy játszani barátainkhoz, elmentem vele én is. Az asztalnál barátaink ültek, és olyan emberek is, akiket csak ott ismertem meg.

Magamban egy konkrét kérdéssel indultam el a játékra, természetesen a fent említett problémával volt kapcsolatos, sajnos azt is be kell vallanom, megfordult a fejemben hogy ez továbbra is csak kérdés marad. A játék során a játék és a Játékvezető kiszélesítette ezt a kérdéskört: olyan távlatokba, mezőkre dobott engem, ami a saját korlátaimat és akadályaimat boncolgatta. Saját magamba kellett néznem, rájönnöm arra, hogyan kell gondolattal teremteni, és mit kell tenni, hogy ezt a termést learassam. A sok tükörnek köszönhetően, amit a játék során láttam meg magamról, magamból sokkal könnyebb volt feldolgozni és elfogadni a döntésem, amit aznap tettem. Kedvesemtől és másoktól is hallottam, hogy el kell engednem ezt a céget. IGEN megtettem, felmondtam!

A játék, a játékvezető, barátaim és azok az emberek, akikkel az este játszhattam erőt adtak nekem, és elkezdtem hinni magamban, hogy tudok változtatni a saját életemen. Ezt a lépést azért nehéz sokunknak meglépni, mert, a biztos után – ami ha rossz is – bizonytalan van, sokkal jobban félünk. Én is féltem. Köszönöm a játéknak és a segítőnek, a Mókshának hogy lendületet és erőt kaptam ahhoz, hogy kilépjek az ismeretlenbe.

A következő hetekben annyi munkalehetőség és lehetőség talált rám, hogy nem is lett volna időm bemenni a munkahelyemre dolgozni. Kinyílt a világ, próbamunkákon dolgoztam és most kicsivel több, mint egy hónap után egy olyan cégnél kezdtem el dolgozni, ahol a munka teljes mértékig az én világom. Azt csinálhatom majd, amit szeretek és komoly karrier előtt állok, amiből biztonságot tudok teremteni a családomnak és magamnak is. Köszönöm Moksa®!

A Cseppekben a Fölébredés megtanított arra, hogy ha olyat akarok elérni, amit még soha, ahhoz olyat kell tennem, amit még soha. Kívánom, találd meg Te is magadban a hőst!
Mindenkinek, aki keresi valamire a választ, azt javaslom, játsszon egyet! Lehet, a következő játéknál egy asztalnál ülünk majd…

A játékot 2-6 fő játszhatja, 8-99 éves kor között, az alapjáték játszható Önállóan társadalmi és gazdasági fejlődésre. (játékvezető nélkül), (ha hasonlítanunk kellene, akkor szerepjátékban egy gazdálkodj okosan társas.)

A kibővített játék csak játékvezetővel (segítővel) játszható, amelyben a meg- és felismerés valamint a játékosok kapcsolódása egymáshoz magasabb szinten érhető el.

Ismerje meg a játékvezetőket…

Játékvezetők

Tartson velünk

Facebook
Iratkozzon fel


Csatlakozzon hozzánk...


Napi útravaló

Mai idézet:


Csak akik mernek nagyot bukni, azok képesek valaha is nagyot teljesíteni.


- Robert Francis Kennedy -